Pregnant atau tak??

Ade tak mommies sini yg pernah alami keadaan mcmni... Due period 2/5/24.. tp 30hb 4 tu dah start spotting sikit² dlm 2 hari stop... Then 6hb 5 period dtg smpi seminggu..mcm biasa ade ketulan keci² spt period yg bln2 sblmnya... Lpas 3hr clear kluar lg spotting coklat2 on off 3hari on off smpi hjng bln 5 tu... Then stop .. test upt naik double tp samar sgt2 masa tu... Lah ni dah masok bln 6 ,hari ni 7/6 mai period spt biasa... Tp check upt still +ve samar² sgt... Dah jadi confuse hormon ke,ngandung ke,hormon tak stabil atau kenapa ya... Oh ya masa test upt pertama tu 1hr sblm period bln 5..boleh tak mommies kongsi pengalaman n pendapat knp blaku mcmni? Xpnh terjadi bgni,awal thun lalu pernah keguguran sekali tp xde pla pnglamn mcmni yg dtg period/spotting /upt +ve samar sgt. Tunggu habis period ni,jika masih naik upt +ve sy nk ke kk check. Tq mommies#inginthu #tlgbantujawab

1 Balas

Puan, segera jumpa doktor ya untuk pemeriksaan. . Dah UPT +ve 2 kali, nak tunggu apa lagi? Dah lah ada sejarah keguguran. Spotting semasa hamil ni boleh jadi proses penempelan (awal kehamilan) atau ancaman keguguran.