Sakit Kepala

Ade sesiapa mommies sini kerap sakit kepala masa 1trimester tak? Sakit tu stop bila tido je. Kalau tak sakit seharian.#firstmom #firstbaby

12 Balas

Normal sis, beli minyak angin atau losyen berangin. Sapu belakang tengkuk, dekat kepala bhg tepi kiri kanan, dan dekat nadi tangan, and tapak tangan last. Bau tau minyak angin tu, biar dia meresap ke dalam badan. Buat setiap hari jika kerap sakit. Dan sapu dkt tapak kaki before tido. Selawat dan baca ayat kursi. Cuba tau

kerap juga sekrg ni. lagi2 kalau cuaca panas. saya selalunya minum air masak banyak baru cepat lega sakit kepala. tapi tu lah, setiap 30min nak ke tandas😰😳

sy pun sma mcm sis..time tido stop sakit ..pagi esok celik je mata sakit berdenyut kadang2🤦 sy byk sapu minyak angin je...xnk ajar sgt mkn ubt panadol

mengandung dan pening tu mmg x dpt dipisahkan sis😅 banyak kan rehat dan jgn buat keja berat. cuba beli essential oil utk legakan pening.

Allah , betul . berat sangat kepala ni rasa . kuatkan semangat je sbb kerja kan . kalau kat rumah dah tidur je ni 😂

Saya. setiap hari dan setiap masa sakit kepala. bila muntah makin teruk sakit kepala tu. tak tau nak buat macamna...

Saya hehe. Kerja tidur je sbb pening kepala sgt2. Bangun je pening. Skrg dah 10w kurang sikit dr awal2 kemarin.

saya...tp bukan stiap ari sakit kepala..kdg2 je...time skit mmg x dpt nk buat apa2.just baring je

Saya tidur extra sejak preggy. Kalau tak extra nanti sakit kepala mual datang

2y ago

samaa...

Kerap. Skrg da masuk 12w . Sengsara morning sickness. Berat badan susut .