Keliru dan takut kecewa sebab ade problem tiub tersumbat dan pcos

Ade nampak ape2 tak.?sebab sy dah lewat 4 hari tapi tiba2 period datang... Sy tanya dekat orang ade orang cakap masa mengandung pun ade orang datang period betul ke? #firstbaby #seriusnanya #ingintahu #firstmom

Keliru dan takut kecewa sebab ade problem tiub tersumbat dan pcos
6 Balas

maaf lebih baik awak cuba semula lepas delay period seminggu. Dan gunakan dip n tell yang biasa je. kalau pregnant insyaallah naik terang. Sbb kadang2 clear blue nie dia detect hormon yang sikit sgt. Tu dia boleh jadi positive. Saya dah pernah kena. Kalau guna yg biasa sensivity dia sikit jadi kalau positive terang insyaallah memang pregnant. Sebab hormon pregnant kita dah banyak dlm badan.

1y ago

Tapi jangan beli yg shopee sbb kadang2 ada yg scam. Better beli di Watson atau farmasi

clear blue ni suka bagi harapan palsu. memang tak boleh percaya. melain kan masa test terus naik + okay la. kalau simpan 30 minit confirm2 nampak +. saya dah kena banyak kali jenis clear blue plus ni

1y ago

haah betul, kalau dia terus naik + , mmg pregnant, kalau dia masih awal dia tak terang lagi tu

Mungkin mmg period la tu kot… kalau tengo upt negative. Kalau masi was2 nxt week try guna dipntell. Jgan guna hat jenis ni dlu…

tak jelas sis. lagi seminggu dua repeat test. takde orang pregnant datang period pun

mcm tak ade,tp nk lebih yakin puan try lg next week

Thank you semua