Demam 3 hari berturut

Ade ke mcm saya demam 3 hri berturut2 dh pegi 2 klinik tpi still tak kurang.. ade ape2 makanan atau minuman untuk kurangkan panas badan? Risaukn baby dlm kndungan ni#ingintahu #pleasehelp

6 Balas

sy pon demam on off 4hari. padahal sy jenis susah sngt nk demam. skrg 37w lebih. sy mkn panadol setiap 5jam sbb lepas 5jam badan akn panas smula. sy cuba control suhu jgn lebih 38. lepas mkn panadol badan auto berpeluh n suhu pon turun, so time tu sy pegi mandi. masa hari ke2 demam perut asyik mngeras tp baby gerak ok. sy tetap pegi hospital. then kna drip air sbb jantung baby laju. hari ke 4 bila suhu xkembali panas lepas 5jam, sy xambil dh panadol

2y ago

ha,ah sy pegi pac dewan bersalin terus. masa pegi suhu bdn sy 37.6 je. tp sbb baby mngeras tu yg risau tu.

klau demam. elok bw mndik dlm 4 kali sehari. sy mcm tu je. bila bdn pns. mkn ubt panadol yg di bg dokter dulu. bila suhu bdn dh trn ckit. br g mndi. alhamdulillah demam tak lama. sy dr dulu mmg amlkn mcm tu je. dr ank bunting ank prtm smpai bunting ank no 6 skg nie. bila demam.sy amlkan susu kambing karihome dr awal bunting smpai dh nk beranak.

sya bru lps baik dri demam. doctor srh sya bnyk kn mnd. sbb suhu bdn sy tinggi. ubat dia bg x bnyk. sbb pregnant xbnyk ubat bole d ambil. sya jmp doctor dh mlm kol 10 lebih. doctor ckp blk ni terus mnd. doctor bg ubat demam, antibiotics, dan selsema. alhamdullilah dh semakin baik.

saya lebih dari seminggu demam sis. saya takda g clinic and saya makan panadol sekali sehari dan pakai cool fever tu jer. kalau saya ada batuk ker apa saya akn makan gula² yang ada kt pmg

pakai cool fever. minum air barli ok. air kelapa pon ok.

2y ago

okey tq awak

sebaiknya tny doktor