Baby 5m+ rase nak munth & buat2 gag bile mnum susu frmula

Ade ke ibu2 yg mngalami masalah baby mcm saye? Umo baby 5bulan+, susu frmula+susu ibu (gune bottle) tapi bila nak bagi susu tu dia mcm taknak, pusing kepala kiri knn pastu pndai buat nak muntah bila kite masukkn puting bttle kat mlut, tapi bila kita dah alihkan dia mencari2 pula 😅 walhal susu tu dea dah gune lama dah tme 2m+ lagi (mnum 1 & 2 ouns je, sblm2 ni mnom 3 ouns ) ,tapi kalau waktu sbuh2 yg tdo lena, habis pulak susu nye 3 ouns sekrng berat naik 0.5g je dari berat buln lalu sb mslh ni kenape eh? Boleh ke sharing2 kat saye ssiapa yg alami perkra mcm ni juga #ingintahu #firstmom #seriusnanya #firstbaby

2 Balas

anak sye pun mcm nie.. x tw la kenapa.. ade hri dye mnum hbes.. ade hri kurg mnum.. berat pn naik x byk sgt.. 500-700g je.. penah bgtw nurse tp nurse xde ckp pape pun.. so sye keep offer susu je kt anak walaupun last2 buang sbb dye x mnum..

1y ago

dupro..

Baby saya umur 2 bulan mcm nih. Saya pon hairan. Baby saya campur bf + fm. Kadang terfikir yg mana satu yg dia xnak nih. Kadang buat2 nak muntah bila bf, kadang bila minum susu fm.

1y ago

Susu frisolac