Susu botol

Adakah wajar kalau ibu stop bagi susu botol untuk anak umur 2 tahun?

2 Balas

Pendapat saya wajar. Saya pun dah rancang nak stop kan penggunaan botol susu pada anak. Bulan depan anak genap 2 tahun. Dentist dan paediatrician anak saya sarankan untuk tukar penggunaan botol susu kepada open cup atau sippy cup. Sekarang tengah survey brand dan design sebab saya bekerja jadi nak kena train anak supaya memudahkan pengasuh. Anak saya boleh minum guna cawan tapi perlu pantau sebab minum tumpah hehe.

wajar dan lagi bagus sebenarnya. boleh bagi dalam bottle straw @ open cup.