Baby jeluak

Adakah normal setiap kali baby baring nak tido dia akan jeluak?

4 Balas

kena bg baby sendawa dulu sblm letak di bawah, time susu tu berhenti kejap then sendawa kan then sambung susu semula, lps dh abis susu sendawa kn lagi max 2-3 kali baby sendawa, nurse di hsptl ajar saya gitu

Jangan terus baringkan bby lepas dr dia menyusu. Tepuk lembut blakang bby bg sendawa. Atau pun kalau da sendawakan, myb bby tu kenyang sgt.

6mo ago

Ooo..okk..tq siss

ada sendawakan baby tak setiap kali baby susu?

6mo ago

kalau selepas susu then awak sendawakan. ada jeluak sikit tu normal. kalau byk sgt tu baby overfeeding

burp kan tak?

6mo ago

normal je kalau NB