Baby girl saya khitan darah agak banyak di kapas. Anak sunat usia 2 bln 17 hari.

Adakah normal sebab kawan2 bagitahu anak mereka tak nangis dan darah sikit tak perlu kapas pon. Anak saya darahnya banyak tapi di kapas saja la. Menangis agak kuat jgk. Saya risau takut Dr salah buat.

Baby girl saya khitan darah agak banyak di kapas. Anak sunat usia 2 bln 17 hari.
18 Balas

Anak sy kluar stitik dua ja sis. Mak sy suruh g sunat dr sekian. Sy cakap tkmahu sbb dr sekian tu agak tuaa takut terketar2 dia nk sunat kat tempat lain yg kena. 😂 mak sy ckp betui jugak kan. So sy pergi pakar kanak2 terusss alhamdulillah dr muda lgi dlm 30an 40an cmtu. Sekejap ja dia buat anak pon tk smpt nangis .

pergi hospital dgn Kadar segera... jgn tggu lg... biasenya hnya Luka sngtlah kecil malah ada juga tidak... sehingga tidak perlu kapas pon ada... ini sngtlah luar biase... kalo pon tidak kecuaian doktor... mungkin penjagaan selepas Luka sunat tidak berapa baik Dr ibu mahupon bapa juga salah satu Faktor...

Kalau masih banyak darah . Better puan terus refer ke hospital . Pergi bahagian kecemasan . Kebiasaanya bayi perempuan sunat berdarah setitik dua shj. Anak saya pun setitik je darahnya, lepas tu takde dah. .

2y ago

Better puan bawak pergi hospital terus utk check up. Biar lebih jelas kenapa. Biasanya darah sikit je lepas khitan, baby menangis kuat atau tak bergantung rasa sakit tu macam mana.. Pampers pakaikan longgar dulu ye,takut baby tak selesa atau sakit kalau ketat sangat. Moga baby cepat sembuh ye.

sy bwk ank sunat mse 44 hari .. darah setitik je kat kapas .. doc tkde letak kapas pon kat tmpat sunat tu , doc lap je skali dah tkde darah .. baby ngis mase sunat je skejap .. pastu ok dah ..

Aah la lebih baik refer hospital. Sbb anak saya masa sunat haritu tak nangis pun. Darah pn setitik je. Kesian baby sis mesti sakit tu, semoga cepat sembuh sayang…

2y ago

saya risau Dr potong habis biji kelentik tu. dah bawak jumpa dr tu balik dr ckp mgkin baby saya jenis banyak darah atau dr tepotong dkt urat yg banyak darah

Alamak sis. Banyak darah tu. Anak saya sunat pun 2 bulan. Darah setitik dua jee kat pampers. Dan nanges masa sunat jee. Lepastu dah macam biasa je. Sis bawa baby gi hospital yaa 😩

2y ago

Tu laaa saya tengok pun takut. Semoga baby cepat sembuh. 🥰

Ya Allah takut nyaaa. Saya pun baru nk bawa baby sunat. Semoga cepat sembuh buat baby awakkk. Kesian diaaa. Bawa cepat2 g jumpa doctor 😰😰

2y ago

dah bawak jumpa Dr dah. Dr ckp mgkin terkena urat yg banyak darah. entah laa. now dah ada infection. Dr bagi antibiotic untuk 3 hari. kalau masih bengkak refer hospital. surat pon Dr dah tulis siap2. niat nak khitan anak dah jadi sakit lain plk.

masa sunat kan anak pun takda darah ..anak tak sempat nangis masa sunat .. okay je lepas sunat takda merengek ,lebih baik refer hospital terus

apesal la khitan awal sangat at least 6m k atas la sis. kalau da bnyk darah keluar x paya tanya dlm ni direct bawa pegi hospital or klinik

better jgn tnggu 3 hri. rsau jgak tngok ...take early action tkpa dpd lmbat..kesian baby nk tnggu 3 hri tu agak lma bgi baby yg rsa sakit