kandungan 28minggu

adakah normal berat bby 744g sahaja semasa 28minggu?

6 Balas

sis cuba mkn bnyk ayam, daging n sayur2 . kalau brt sis naik konfem brt baby pun naik. sy dlu awl2 preg 40 kg je. lps makan ayam hri3 naik mendadak jd 45kg rupenye sbb bert baby pun naik. mse sy 28 mngggu dr scan brt baby 1.35kg. skrg dh 32mimggu xtau brpe brt baby sbb brt sy dh 50kg🥲 even sy skip mkn mlm pun ttp brt xturun .. dr kk ckp kalau naaik brt mndadak kena repeat sllu air gula..

Banyakkan sumber protein dan carbs ya sis cuma jangan berlebihan takut berat badan cepat naik mendadak. Tapi jangan takut2 nak makan. Saya scan baby masa 28 minggu berat dah 1.3kg. InsyaAllah semua baik2 saja sis.

jgn risau kdg2 scan berat bby 28w tak tepat ...tggu dh msuk 32w nnti utk nak tgok tepat ke tak kiraan bfore ..sbb ada je berat bby scan 28w under 1kg ..lpas scan 32w tiba2 bleh 2.8 2.9

kalau tgok dari app ni patut 1kg da. doktor ada ckp apa2x tak?,

2y ago

takpa la, ada masa lagi, baby makin besar berat makin cpt naik. awak makan je kerap okay, inshaAllah bole.

Jaga pemakanan tau syg❤️

2y ago

ada x tips nak bagi berat bby naik

patot dah 1kg