baby sya 2 bulan...susu bdn sepenuhnya..tp dah nak seminggu tak berak...normal kerr?

adakah normal baby tak berak seminggu.. kalau susu badan

15 Balas

Anak saya dari umur 6bulan sampai skrg setahun 7bulan. Susah nak berak. 7hari sekali berak. Dah la mkn mcm2 tp full bf. Tp kesian tahi keras kadang luka darah lobang dia. Mcm2 cara dah buat. Makanan pottry train. Penat2

1mo ago

sembelit tu sis, kesian anak, sdgkn kita dewasa pn kalo dah seminggu xmbuang pn rasa xselesa & kompom najis keras tu yg smpi luka. risau nt bole effect saluran najis dia & trigger buasir, minta djauhkn la benda tu. baik refer kk/hosp tny doc. kena bykkn mkn buah² & sayur yg byk serat & fiber, minum air kosong