baby sya 2 bulan...susu bdn sepenuhnya..tp dah nak seminggu tak berak...normal kerr?

adakah normal baby tak berak seminggu.. kalau susu badan

15 Balas

anak saya fully bf, kadang 10 hari tak poopoo.doktor kata blh try bg sikit jus epal. hari2 buat senaman kayuh basikal, sapu minyak najlaa sambil2 urut perut dia.mmg kena pantau berapa hari sekali dia poopoo,catat dekat app nie. so kalau rasa mcm dh 2,3 hari dia tak poopoo,blh mula buat senaman.

Anak saya dari umur 6bulan sampai skrg setahun 7bulan. Susah nak berak. 7hari sekali berak. Dah la mkn mcm2 tp full bf. Tp kesian tahi keras kadang luka darah lobang dia. Mcm2 cara dah buat. Makanan pottry train. Penat2

2w ago

sembelit tu sis, kesian anak, sdgkn kita dewasa pn kalo dah seminggu xmbuang pn rasa xselesa & kompom najis keras tu yg smpi luka. risau nt bole effect saluran najis dia & trigger buasir, minta djauhkn la benda tu. baik refer kk/hosp tny doc. kena bykkn mkn buah² & sayur yg byk serat & fiber, minum air kosong

sama mcm anak saya. kadang 2hri sekali berak.. kadang 4,5hri bru berak. tny Misi, dorang kt normal. kalau campur/susu formula 2,3hri baby mesti berak.

Normal sis. anak sy smpai skrg 9 bulan mcm tu. cuma pantau ja pastikan anak mnyusu ok. xmeragam. perut xmengeras.

Saya pernah check dengan nurse berkenaan ini, baby kena berak paling lama 3hari, kalau tak bawa hospital

Normal j sis..ank sy haritu 14 hari bru membuang...tnya nurse dia kata normal sebab fully bf..

normal, max 14 hari tak mmbuang tuh normal kalau susu badan

2w ago

normal sis...doktor ckp...anak susu fully df akan minum ikut keperluan dia ..jd xde yg jd waste..so dont worry mummy...slagi nmpk dia aktif..xmuntah..kencing mcm biasa.. 😊

normal sis.. baby sya 8 hari x berak.. doktor kata normal. hari ke 9 baru baby sy aberak..

kalau fully susu badan.. normal je.. sbb susu ibu penuh nutrien.. semua baby serap hehe

normal tu awk... selagi perut baby lembut, x keras, baby x meragam then okay...