Bagi baby makan

Hi, adaa tak dekat sini mummy bagi baby makan masa umur 5 bulan? Mummy bagi makan apaaa dulu yee? Boleh suggest kan? 😬

20 Balas

ank sis mmg perlu bg mkn ke?..dah dpt suggestions dr doc ke or sendiri nk bg.6 bln pn start bg bubur kosong dlu dlm 2 or 3 sudu sebagai permulaan

Hi. Ada dapat permission from any doctor ke nak bagi makan 5 bulan tu? Kalau takde, 6 bulan baru boleh bagi makan.

genap 6 bulan baru sy bagi ank mkn x nak ambik risiko bg mkn awal macam org putih @ org dulu²

tak boleh bg lg sis. biar sepenuhnye minum susu dulu. cukup 6bulan baru blh bg mkn ☺️

Bayi 5 bulan masih belum boleh makan. Hanya boleh minum susu sahaja.

5bulan blum boleh makan sis,,6bulan baru boleh,perut bby kcik lagi

Ikut saranan doc 6 bulan ya mommy. 1st meal bubur nasi kosong

5bulan xboleh mkn lg.bg ckup 6bulan baru mkn..jgn pmdai2

baby kurang berat ke doktor suruh bg makan awal?

Tunggu smpai 6bulan pls