Nak Tanya

Ada yg tau tak mcm mana cara nak hilangkan bintik merah ni ?

Nak Tanya
7 Balas

Baby sya pun mcm ni jugak.sya tak letak pape biarkan lama2 hilang sendiri.bby baru lahir mmg akan kluar bintik2 merah mcm ni sbb dia kan baru kluar dari perut kita plak tu dgn cuaca panas skrg ni.tak berani nak letak pape cream takut tak sesuai.

Lapkan dgn air suam sis... Jgn guna tisu basah.. Tisu basah tu ada alkohol... Kulit baby ni sensitif... So guna air suam jer... Lps dh lapkan dgn air suam lapkan plk dgn kain kering... Buat mcm tu selepas baby hisap susu...

Sapu dengan lotion pureen setiap kali selepas mandikan baby.. InShaaAllah akan hilang bintik merah tu

Lepas susu lap tau.. Dgn kain basah.. Mandi try guna kan air filter.. Guna sabun cth cetaphil..

Muka baby kena rajin lap air suam, pastu keringkan. Lepas menyusu je lap ☺

Ruam ke ni sis..anak sy klo ruam merah2 kat muka dia hilang sendiri

semua benda saya letak drapolene nappy cream