Posisi menyusu

Ada yang menyusu sebelah sahaja? #firstbaby #firstmom #pleasehelp #seriusnanya

7 Balas

kena gilir² sis . kalau tak ur breast besar sebelah . macam sy dari bujang breast sy sebelah kanan lebih besar dr kiri lepas dah ada anak ketara sebelah kanan tu besar sikit tp sy still bagi menyusu dua dua breast

kita ada banyak jenis posisi penyusuan. awak boleh ikot yg mana yg awak selesa nk buat. tp pastikan baby awak menyusu both side. kalau tidak nanti breast awak akan tak balance. sebelah besar sebelah kecik

mcm anak sy sis sblh sja dia susu sbb susah nak dpt puting yg sblh lg smpai dia ngis blm dpt puting sblh lma2 biasa dg puting sblh sja . trus size breast sy pun mula suda tda seimbang

kena bergilir nnt breast yg selalu menyusu je besar..tapi kalau susah sgt nak cari position,sebelah yg baby tak bfeed tu kena pum ikut timing baby nyusu..

tak boleh menyusu sebelah saja. kena gilir2 juga. nanti ur breast besar sebelah. belah yg xbagi sangat susu tu.

kena gilir² bg susu.. jgn bg sebelah shj klau awak tiada mslh apa² pd breast..

kena gilir2 sis.. klu tdk nnt bb teleng sebelah pula 😅