Gbs infection

Ada yang macam saya x ? 35weeks gbs.. smlm sakit tp cek ctg xd acontaction... Dr kata mybe due tu keputihan.. apa je yg korang buat untuk keputihan ? Boleh share #ingintahu

3 Balas

Macam saya dulu cuma makan ubat dengan pakai ubat insert yang gynae bagi. Masa nak bersalin nanti gynae on antibiotic. Awak sakit kat bahagian mana?

1y ago

I see. Saya dulu rasa sakit kat situ jugak. Nak buka langkah luas tak boleh, bila dah duduk atau baring tak boleh nak bangun memang sakit sangat. Waktu ni memang dah ada keputihan. Bila consult dengan gynae tu yang dapat detect and gynae bagi ubat. Lepas tu dah tak rasa sakit and keputihan pun berkurang. Tinggal last treatment je waktu tu. On antibiotic dalam labor room. Alhamdulillah sekarang ni dah normal.