Kidal kiri

Ada yang kidal x kat sini.. Sy kidal selesa menyusu sebelah sahaja.. Dok try lagi satu bah tpi payah.. Baru hari ke6 pantang.. Boleh pam ka susu belah breast yg x pakai tu.. Atau ada sapa2 punyai cadangan lain #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

dari baby saya lahir sampailah sekarang 1 tahun lebih dia susu belah kiri saja , sebab tak reti nak bagi belah kanan . so far okay . kalau sakit kena pam susu sebelah supaya tak bengkak .

Kena cari position yang selesa. Keep on cuba sbb saya pun dulu agak struggle utk belah kanan. Lama lama dah biasa. Kalau dah pakai botol, boleh je pam....

cari posisi yg selesa awak pasti blh.. kena sesuaikan diri.. jgn menyusu sebelah shj.. mesti bagi dua belah bergilir gilir..

sy pun kidal. cuba menyusu sambil baring . tapi tak boleh mengantuk takut anak lemas

saya pun kidal