Muntah trimester ketiga

Ada x yg mcm saya mual muntah dtg kmbali stlah trimester pertama dulu dan skrang trimester ketiga jadi lgi..semua mkn kluar blik..x da selera ..nasi lg la😩ada efek x kat baby?#ingintahu

Muntah trimester ketiga
1 Balas

Normal sis, ada alahan waktu tri 1 je, ada org alahan tri 2/3. Lpastu ada yg sepanjang pregnancy dari awal smpai bersalin pon alahan muntah tak hilang. Tak effect baby, takpe janji makan dgn kuantiti sikit tapi kerap2 okay. Hirup sup panas ke kalau tak mampu telan makanan. Saya awal2 camtulah buat😇 smoga urusan sis dimudahkan ye amin🤲🏻❤️