Tips tanggalkan tali pusat yang terkena infection

Ada x tips cptkan tali pusat yg terkena infection tu jatuh? Punca infection x pasti sbb masa tu baby dduk dlm nicu 11 hari, harini dh hari ke 23 , tali pusat dh mula kecut tapi masih basah sikit dan pangkal dia belum ada tanda2 nk jatuh. Boleh kongsikan tips bagi cpt jatuh? Selagi x jatuh selagi tu risau. #firstmom

4 Balas

ubat yg hospital bagi..jgn spu..guna spray yg kecil..kesan dia sngt cepat. setiap kli lps mndi,spray je..keliling pusat tu. sy 3 hri je dh tanggal tali pusat.

sapu je ubat hosp bagi. kalau habis, Minta je balik dgn nurse.

kerap bersihkn tali pusat tu guna ubt sapu hospital bagi .

sapu ubat yg hospital bagi