Gatal satu badan

Ada x mommy2 cni yg gatal satu badan Masa preggy? Sy dah 4 Hari gatal2 Garu smpai luka2.. bukan takat Luka..berkuping2 siap Luka tu...buruknya x payah cakap..especially dkat bahgian kaki n blkg badan...Ada tips x kurangkan gatal?

1 Balas

Baca pun rasa kesian dekat sis. Saya masa awal pregnancy rajin gatal gatal badan, naik bintik merah. Sedap menggaru tapi kulit buruk haha kulit saya memang jenis elergik tapi takde naik bintik bintik. Saya try spray rumah dengan dettol, ruang katil ape semua tu, bantal. Lepastu dah tak gatal dah. Sabun pun saya tukar pakai sabun baby johnson, kalau mandi air suam lepastu kena pakai lotion supaya kulit tak kering dan tak gatal.