Pengalaman mommy pregnant awal kehamilan

Ada x mommy dekat sini awal kehamilan tak ada rasa mcm mengandung xder muntah xder mengidam ..normal je ..#ingintahu

7 Balas

saya 😁 msuk second trim bru ada rasa nikmat pregnant, alahan yg teruk, semua bau bauan xboleh auto nk muntah, minum air kosong nk muntah 😅 n yg paling teruk, husband kena tidur bilik lain sbb sy benci gila tgk muka dia dgn bau dia 😢 kesian juga rasa tp klau xbuat mcm tu, mmg sy akan moody sepanjang hari, alhamdulillah msuk 3rd trim semua tu hilang, dh boleh berkepit dgn husband, dh boleh mkn mcm² 😅 skrg anak 5bulan dah

sama laaa.. lain betul rasa dgn preggy first .. dulu sampai ubat gigi pon x boleh bau.. pastu asyik nak nangis jee.. sampai suami pon kena tempias ,kaki bengkak smggu x bole jalan. preggy kali ni xde ape pon rasa.. biasa je.. kdg2 lupa yg kita tgh prgnant.. 🤣

3mo ago

Sama sis. Cek upt naik 2line tapi tkda alahan. Cuma kuat makan and tido jee. Rasa was2 jer betul ke pregnant. Minggu dpan baru nk scan. Anak first dulu dpat je tahu terus muntah2😅

Saya pun takda alahan apa2 lagi takat ni. Masih sihat segar bugar cuma kuat tido dan kuat makan. Huhu. Tp dr pengalaman anak2 sebelum ni. Selalu alahan sy punya selalu start 9 weeks above. Harapnya takda la alahan. Hehehe

Saya skang baru 5w2d memang tak ada alahan , cuma saya kuat makan je 🤣 buah dada sakit tu ada je , cramp bawah perut kadang kadang je tak selalu . Esok baru nak pi scan . Moga semuanya baik baik saja . InsyaAllah

3mo ago

oraite.. tq sis.. minggu depan baru nak p scan. takut pun ada..

tengah melalui 8weeks dah 😂 seronok lak takde muntah2 😆 2 kali megadung jadi mayat hidup kat katil alahan teruk 🙃 kali 3 kemain avtive 🥳

sya pun x da alahan setKat ni... cuma time tdur x selesa..

Saya . Dua dua anak mmg tkde alahan