Heartburn & mulut pahit

Ada x mommies heartburn dan mulut pahit macam kunyah panadol. Ada tips x utk atasi? Saya dah tak tahan tak selesa sangat#adviceplease #1sttrimester #firstimemom

4 Balas

Sama! Rasa tak suka rasa air liur & tekak sendiri😭Metallic taste macamtu. Kalau saya, rasa atau minum yg rasa masam2 atau susu HL. Kalau lepas minum je lama sikit tetap akan naik rasa metallic tu janji saya tak bluek 🥹

4mo ago

aduhai 😭 semua dah try masih sama ja. semoga semua ni berbayar dengan baby yg sihat kan aamiin

biasa mulut pahit sebab kita ada gastrik or gerd...sy sblm ne.suka mkn pedas..pastu gastrik teruk..mulut jd pahit..lepas sy stop pedas..lidah slow2 jd normal

Sama sis. Huuu sy mmg tepaksa amek gaviscon stp malam. Mulut pahit xxleh buat apa end up makan hacks hitam sj. Minum air putih pun loya, tp dahaga sgt3.

4mo ago

Ada yg cakap boleh ambil gaviscon tapi tak boleh amal tau. jadi kita masih bingung cari solusi. atau terpaksa bertahan sampai fasa ni berlalu 🥹

klu ada mkn pedas/berminyak...avoid dulu. blh mkn gaviscon tp jgn kerap.