Anak jarak dekat

Ada x mak2 kat sini pengalaman anak jarak dekat, contoh selang dua tahun atau kurang dua tahun? Anak saya bulan 11 ni genap 2 tahun. Adiknya due tahun ni jugak. Saya perasan kalau abg dia ni, kalau saya pegang baby lain dia merajuk marah mengamok 😅. Saya terbayang mcm mana la adik dia keluar nanti 🥲 Saya dah banyak kali cakap dgn anak nanti dia ada adik, jadi abang yang baik. Jaga adik apa semua. Dia belum paham lagi 😌 Apa mak2 buat ya kalau sama dalam situasi saya ni? #bantujawab

4 Balas

Sy baru bersalin 10/5 lepas anak kedua. Anak sulung 1 tahun 8 bulan. Dari pregnant, suami sy kerap ajar anak sulung sy usap perut, cium perut sy. Suami sy buat, anak tiru. Lama2 anak sy secara natural dtg kat sy peluk perut sy, cium. Bila adik dia lahir, dia syg sgt adik dia. Adiknya tidur tepuk2. Suka cium adik dia. Adiknya tidur, tak pernah kacau. Alhamdulillah..

sya brsalin ank first 11/4/23 dpt thu mngndung lgy bln 11 due thn ni 29/07/24.. klw ank first sye mmng rapat dgn mak sye sbb dri lhir mmng sllu mak yng jaga so bila mngndung lgy ni ank jdi kuat merap dn kdng bebai dgn sye atau dgn orng ii dlm rmh sbb dia thu nk dpt adik kot so dia tkut kmi semua nnti xsyg dia dh🤭🤣🤣

Macam anak saya dgn baby lain x blh geng ,tak blh dekat2 dgn saya dan ayah dia, kalau baby tu adik sendiri dia ok je, dia syg jaga elok, tapi bila besar, kerja nk gaduh je, pening maknyer ni.. Haha

baca buku cerita. pastu selalu bagitahu ni adik abg ada dlm rahim ibu ni, nanti kita jumpa adik tau. bgtahu bulan bila, buat countdown bagitahu nanti ibu kena gi hospital