32-33 Minggu naik kapal terbang

Ada x dsini ibu yang mengandung 30-33w and naik flight? Any tips. Thanks. #bantujawab #SeriusTanya

2 Balas

boleh naik flight selagi belum masuk 35w dan tak ada masalah kandungan terutamanya threatened miscarriage. kalau ada masalah kandungan/kesihatan perlu bawa surat pengesahan dan kebenaran dari doktor. 35w-37w masih boleh naik flight but at your own risk. bergantung juga pada pihak penerbangan benarkan atau tak. ini kalau sekadar nak fly dalam negeri. mcm saya naik je walaupun dah masuk 35w. kalau international memang tak benarkan kecuali ada sebab yang kukuh. saya share based on pengalaman saya.

Kena betul2 sihat Kena ada surat doctor Prepare/pakai stocking Blanket/baju tebal Neck pillow (optional)