Naikkan hb

Ada x cara nk naikkan hb,Sya dh hamil 33mggu 2hari,

12 Balas

sy dr 1st trimester smpai skrg 3rd trimester every time g check Alhamdulillah hb lbh dr 11.4.. sy amalkn ssu kambing Wildan & Obimin Pluz (beli di farmasi). Alhamdulillah doctor x prnh bekalkn sy apa2 ubt.. doc mnta sy truskn je mkn Obimin Pluz sbb smua complete dlm tu 🀲🏻 sy pn x prnh cramp di kaki spnjg pregnant..try lh..

sya hb selalu drop jugak tak smpai 11 .dah dekat nk bersalin baru hb cantik 12.sampai sya 2 kali minum air gula.jmpa pakar pemakanan doktor takut anemia.sbb hb tk cantik.ambil darah masuk lab sedia.las2 saya redoq doa yg baik.hari2 skrng ni amal mkn kurma dgn susu.

Sy dr awal pregnant amal susu tepung dutchlady, alhamdulillah dh 34 weeks xpernah lg hb low... sb sy ni plk jenis xmakan sayur n buah, mmg bergantung dkt susu tu je.. sy pn terkejut boleh minum susu .. sb sblm ni mmg x boleh minum susu ❀️

sy 37 week.. mkn iberet sy pluskan blackmore tu sebiji.. dri hb 11.4 skrg 12.6.. susu sy minum HL ngan calla milk.. jambu mkn kadang2 jer..

cuba jugak minum susu kambing wildan and pati jus delima.. ambil kurma 3biji pagi.. ikhtiar saja..sy ikhtiar gini Alhamdulillah maintain

saye 34week dah , baru nak mula minum pati jus delima . saye tgk kat tiktok je then saye beli katanye boleh meningkatkan hb .

Saya haritu duk dekat 10.8 je hb. Lepas tukar iberet terus naik 11.4.. Alhamdulillah😊

Makan jambu batu and kerang. Boleh jugak consume minyak kelapa dara

bnykkan mkn sayur2 hijau,hati ayam buah buahan

Saya un 37 mnggu hb 10.9 pening kplaa pikir