Tips hilangkan batuk berkahak semasa pregnant

ada tips x untuk hilangkan batuk berkahak ? saya dh nk masuk 20minggu pregnant . batuk teruk time tgh pagi smpai terkencing2 huhuhu. mcm2 dah try tp xjalan.. ank 2nd ni lain mcm betul yerrr

3 Balas

Saya pun bru baik batuk selepas hmpir sebulan batuk.. Masa check up mntk dkt doctor ubat batuk.. Doc akan bg ubat yg sesuai utk kita.. Hr tu saya dpt ubt batuk jenis pil.. Yg jenis cecair kurg sesuai utk ibu mengandung..

Saya makan kicap sesudu perah limau nipis alhamdulillah kurg batuk kahak saya. Saya makan dlm 2x sehari gitu. Itu pun on off sbb lupa. Dlm 3-4 hari alhamdulillah saya kurg batuk nya. Sis cuba lah

minum Lemonade. atau buat lemon + madu.