Travel baby

Ada tips x ibu travel jauh dngn ank kecik. Baby sya bru 2 bulan. Suami duk ajak travel, sya plak malas memkirkan ank masih kecil emm..

7 Balas

saya bawak baby saya jalan² , dri perak ke kl . naik kereta , sediakan tilam dia taknak bagi dia sejuk . lebih baik kalau sis duduk seat belakang . pastikan baby ade banyak kelengkapan . insyAllah tenang . baby saya pun asyik travel sana sini langkawi laa , p.pnanga la , alhamdullilah tak meragam yg penting dia selesa

Saya bawa anak naik kereta jauh dari rumah kali pertama pun dalam sejam saja pun rasa mcm nan balik. Rasa penat juga bila anak menangis ni. Rasa tk sedia lagi bawa jauh. Plan nak pergi jauh lagi tapi kena try dekat dulu teringin juga ibunya bjalan sbb suka travel dari single lagi. Sabar je lah tunggu besar sikit baby..

bagi saya , takde hal pun nk travel bawak baby .. sbb saya 55 days pun merata pergi terengganu , kelantan , kl .. cuma atas perangai baby kita .. kuat menangis ke tak .. sbb baby saya jenis masuk kereta tidur je .. bangun menyusu tidur balik .. awak kene stand by barang baby lebih sikit berbanding duduk rumah

cm saya dari rumah sndiri nak blk ke rumah family.. perjalanan ambil masa 1jam lebih (60km).. naik kereta.. penat sangat.. masa tu, anak baru sebulan lebih. itupun terpaksa sbb ada hal. bila da pernah rasa penat tu, sy ketepikan sal travel ni. so bagi sy, xde tips. bersedia untuk jadi penat dan kena byk bersabar.

7mo ago

sbr sis. cuba berbincang blk dgn suami sis. susah klu anak masih kecik.

Sy pun malas..lg bagus duk rumah..sbb hrtu pergi family day ( kuantan - jb) lepas habis pantang..anak menangis je kat hotel..yg susahnya kita la..yg abahnya sedap je tdo.. Nk jln2 letak dlm stroller pun menangis..kalau boleh bia la dia besar sikit..

travel berjalan or mcm mana? pnglmn sy travel balik dari bpantang (jb-perak), mmg kena buat pitstop..mean xblh nk straight balik. sbb bby cpt penat..dgn ibu pun penat sama. sy buat pitstop dkt n9 tido hotel, esok pagi nya baru sambung pjlanan.

7mo ago

seeloknya tangguh dlu klu perjalanan mkn masa lebih 3 jam. sy mula travel semula (perak-melaka) bercuti masa ank dh 6bulan..baru la ok..xmeragam sgt

saya baby 2bulan 21hari dlm sbulan mesti ade 2 minggu travel jauh ikot suami oustation.. so far bby jenis mnyusu bf snng nk handle.. bby tido je dlm kete bgun time nk nyusu je