Ada ke ibu2 yg mengalami alahan teruk?

Ada tips utk kurangkan. Sbb saya rasa mcm takde semangat nak buat apa2. Ni kandungan kedua saya. Dari bangun tido sampai la saya tido semula tekak loya sangat2. Nak buat apa2 pun saya rasa tak boleh sbb bila saya bgn berdiri mmg saya auto nak muntah. Mohon ibu2 sharekan pengalaman dan tips mengurangkan alahan. Terima kasih

1 Balas

bila jadi mcm tuh saya mmg baring & tidur je sis, time laki ada minta dia urut sbb time nak tidur tuh pun still rasa berdenyut & so far dulu kerap juga try & error tukat minyak, utk kurangkan alahan , last try minyak bidara baru serasi, still alah, tapi bila pakai ,rasa mcm better sikit. lepas tuh selalu alas perut dgn buah, sbb tuh ja yg bole buat tak muntah. n then misi dulu bgtau kena elak makan makanan pedas & minyak , so saya pun ada juga follow tips dia.