Sakit contraction gugur

Hi ada tips tak untuk kurangkan sakit contraction nak gugur ni..dari malam sampai siang tak boleh tido sbb sakit sgt. Da teran tapi janin tak keluar..hanya keluar darah sikit je..mungkin jalan belum terbuka. #bantujawab

2 Balas

sy bru berpantang 3hari, masa 1st day sakit contraction tu terus minum, kelapa parut sebiji tu perah jgn campur air langsung, nk pati dia je cmpur dgn gula perang ke gula merah sikit.. selawat 3x terus minum sekali nafas so yg lebih air tu bole buang..terus dtg contraction btl dduk bilik air meneran keluar la janin n baby..g hospital doc ckp rahim dh bersih so xperlu dnc

2w ago

sorry,, janin n kantung bby tp contraction tu 7-8 jam jugak mcm bersalin normal jugak

saya sis 3 hari sakit contraction baru keluar janin & kantung . darah beku x keluar habis . terus pergi hosp cuci🥲