mual dan muntah².

Ada tips tak untuk hilangkan mual² and muntah². saya setiap kali makan nasi atau benda berat, mesti muntah. cuma boleh makan roti je. kesian la kat anak 😭 tak cukup makan lak dia dalam perut tu #firstbaby

4 Balas

Saya 3 bulan pertama pun memang tak boleh tengok nasi sis.. Makan roti biskut je.. Lepas tu suami selalu buatkan jus buah.. Kadang2 tambah susu dengan buah... Turun la berat saya masa awal pregnant.. Masak spegeti.. Sup2.. Masuk 4 bulan pregnant baru saya boleh tengok nasi.. Tapi sekarang saya 26 week ada masalah cts selera makan kurang balik sebab sakit badan dan ada gdm kena jaga makan. Jadi nasi semua ikut sukatan

dh brpa minggu sis? saya dlu awal terismester alahan sngt trok smpai msk mknan kluar blk.. msk roti atau bskt pn sama ja... sya ttp mkn... mkn buah2 ..pastu maggie ke laksa Alhamdulillah msk brt smpai trun tiap bulan.. skrg Alhamdulillah alahan dh tkda

Jgn risau bayi dpt ckup zat. Boleh try tukar dgn suplemen, susu atau another mknn tambahan utk cukupkan zat. It's ok tak boleh nasi boleh ganti roti gandum penuh

sy mkn buah tembikai merah untuk hilang kn loya. alhamdulillah ok..