Baby panjang FL tidak normal

Ada tidak ibu di sini yang scan panjang kaki baby tidak normal dgn usia kndungan.Sekarang 34w..ukuran kaki bayi 30w..beza sebulan..perlu kah sy risau??.doctor cuma bagitahu refer o&g terlebih dahulu.#ingintahu

2 Balas

Sy pernah kena. Masa tu check dkt pakar hsptl, scan2 dia kata tulang peha kecik. Then harini repeat scan, jd normal pula, siap kata bdn bby pulak yg bsr. So klu rse susah hati, cuba mntk 2nd opinion dkt klinik swasta.

Sme mcm sye sis .. aritu dah refer o&g doc pakar ckp normal.. spatutnye esok kene repeat scan tapi sbb tgah kuarantin tu yg tunda 12/5 nnt.. harap sblom bby kluar la.. sbb 13/5 bby dah masuk 38 minggu😅