gatal"

ada tak yg sama mcm sya..3rd trimester gatal" yg melampau smpai naik biji" merah kecil mcm dlm gmbr..???mcm mna nak hilangkan??..atau automatik hilang lps bersalin?????gatal yg teramat d bahagian perut,kaki dan tgn.. 35weeks already

gatal"
37 Balas

Sama sis mcm sy ..sy lagi teruk sis boleh di katakan 1 badan gatal ,mula2 merah lepas tu jadi parut hitam 😞 malu tapi dah pakai ubt macam2 xjadi apa pon..

5y ago

sye dh besalin..ALHAMDULILLAH parut pun mkin pudar😊

Sama..prgnnt kli kedua third trimester juga ..gatal dia xleh bwk bncg..dulu prgnnt ank first pun sma jga...mmng cpt naik gtal2 sy ni..huhu

Same la..gatal2 teruk klu bepeluh lg la x blh tahan gatal nye 2..kt leher sy pun teruk melecet2 sy garu..sy sapu bedak aiken botol putih

Sy 2nd tri dh jd mcm ni. Mula2 kecik halus je. Lps tu garu smpai rashes bertompok2 besar. Last2 guna jgk ubat hosp bg.

Hilang.. Tp klo calar balar sbb kuku mmg lmbat hilang.. Gosok dgn kain or sapu baby oil/lotion.. Krim medela ok juga

Sy pon tengah alami skrng nii di trimester ke2.. Kat celah kangkang, bwh perut nk tidur mlm pon susah sbb gtl😭😭

5y ago

Ok tq sis💕

Saya awal2 kehamilan da cam tu skrg kulit terlalu sensitif sampai meleceh tk boleh kena panas pun jadi pedih

sy tgh alami skrg... gatal2 tp bintik2 kecik sy baru 25 week... bile dpt mengaru rase x bole nk stop....

Ye sy Pon Ade pengalaman mcm Ni. After bersalin nanti InshaAllah hilang. Jage mkn sis. Jage keberaihan diri

Sama lah sya smpi garu2 berbekas kdg smpi lecet siang ok time mlm nk tido bru rasa gatalnye tu..Perbwkkn..