nak tanya

ada tak yg pernah alami degupan jantung laju smasa pregnant? macam mana nak atasi eh? doktor suruh pergi hospital adakah perlu pergi jugak? #firstmom #ingintahu

20 Balas

jantung mummy atau jantung baby yang laju? jika jantung baby laju, macam mana mummy tahu jantung laju? nurse cek guna doppler boleh tahu bacaan jantung baby. normal 140-160

2y ago

Biase jatung mumy laju, auto jntung baby akk laju jgk.. doc bagitahu..

perlu..sy pernah kena sbb stress sngat masa tu smpaikan sesak nafas..husband trus hntar g hospital..sy kena tahan 1 mlm kt wad..8 btol air sy kna tmbah

Sy kalau hb sy 9 kadang2 sy rasa jntung bdgup laju,klu hb sy 10 ke atas x rasa juga laju..tp klu sis xda maslah hb..sis ikut lah saranan dr doc..

Doktor ada bagi surat utk refer hospital? Bila doktor bagi sila pergi utk kebaikan ibu & bayi. Doktor tak bagi surat refer utk suka-suka.

saya laju tp sbb still xlepas bacaan maksimum jd masih dikira ok.. kalau Dr dah suruh pergi tu, pergi je la, takut ada side effect pada baby..

sis, laju tu slalu n lma atau kdg2 je ye? sbb sy klau time tidur....pastu mimpi bukan2 terus laju jantung 😅 risau jugak sy

tgh mengalami.. sampai tido pun terganggu .. kadang terpikir kenapa ni jantung laju risau pulak 🥲

doktor suh pegi hospital tu pegi je jangan tangguh² bila libatkan nyawa diri dan anak ni

klau dh doktor suruh pergi hospital maknanya serius lhtu.. pergi sj.. demi awak & anak

klau doctor suruh tolong pergi.