Vitamin kehamilan

Ada tak yang sepanjang hamil cuma makan vitamin yang kk bagi sahaja? Ada yang ambik supplements lain? Ambik yang kk bgi ja sepanjang kehamilan ok x? #ingintahu #firstbaby #firstmom #seriusnanya

19 Balas

Sebab anak first ni saya jadi tak yakin nak consume vitamin selain dari yg kk bagi. Saya cuma makan obimin je.

Saya pernah tnya nurse kk, ok ke kalau ambik supplement tmbhn lain, nurse ckp xperlu, dlm ubt tu ada semua

Sy ambik yg kk bg je.. dh xlalu nk telan ubat byk2.. vit kk jenuh nk adjust badan.. hehe

saya dari awal obimin je . mkn byk buah . hb alhamdulilah stay 12 . bru2 ni 12.8

Yep, sy la just mkn obimin je. Nanti kandungan 7 bulan baru sy ambik supplement.

sye 🙋🏻‍♀️..zincofer je mkn lain xde smpai lh bby lahir..

Sy mkn kk punya shj. Alhamdulillah ok saja, dh bsalin pun

Sy makan obimin pluz aje dari 4w

saya makan ubat kk bagi saja ..