hi mom nak tanya

ada tak yang rancang kehamilan sendiri tanpa guna pil perancamg n sebagainya ? sebab pil n apa apa jenis pn kalau tuhan nak bagi rezeki lekat juga . ada tak yang rancang sendiri selepas bersalin ?

2 Balas

Hi, mom👋 Saya dan suami merancang sendiri. Alhamdulillah first mom, first pregnancy, first baby. Now dah 1y8m. Nak rancang sendiri bukan bermaksud isteri yang merancang kehamilan. Tapi suami dan isteri yang merancang kehamilan tersebut. Jadi suami dan isteri kena komited dan berdisiplin dalam merancang. Both parties need to have the knowledge. All the best😊

12mo ago

Awak dapat pil tu daripada KK ke? Kalau dapat daripada KK, kena bincang semula dengan nurse in charge awak. Beritahu yang awak nak stop pil dan rancang sendiri.

perancang ni ikhtiar. kalau nak rancang sendiri tanpa ambik apa2 perancang, jangan kata termengandung pulak nanti. kalau dah ambik perancang pastu lekat jugak, boleh la nk kata termengandung. sebab kita dah usaha utk merancang. rancang sendiri ni takut terbabas je sebab pre ejaculate tu sendiri dah ada sperm