7 weeks pregnant

ada tak yang macam saya dah 7week pregnant ( kalau ikut hari pertama last period ) tapi tadi saya scan doctor cakap tak nampak apa apa lagi and dia refer hospital sebab takut luar rahim , tapi saya takde sakit perut bleeding etc . ada yang sama tak Ya Allah 😭😭😭 #bantusharing

4 Balas

sy pernah masa anak no 3...tiap2 minggu scan tapi pi klinik berlainan...masa tu kandungan dh 7 weeks...last pi masa 8 weeks baru nampak kantung n janin ..tp doc kata xdak degupan jantung lg.. tunggu lg seminggu pi scan semula...masa tu 9 weeks..doc ckp janin xmembesar...masa tu 7 weeks je...padahal dh 9 weeks...selepas tu baru turun darah ..3 hari baru turun janin..pi scan semula doc cakap janin dh keluar semua xperlu cuci...Insha Allah semoga Allah permudahkan urusan sis

Pegi klinik lain utk dapatkan 2nd opinion sis. Utk scan yang tak nampak tu, boleh jadi ovulation terjadi lambat. 7w normal kalau tak nampak. Ikut badan masing2. Sis boleh repeat scan lagi 2 minggu atau boleh pegi klinik lain utk dapatkan pendapat kedua

2mo ago

normal kan , sebab saya try ovulation test kit tu 26.6 subur lepastu saya check upt 7.7 samarrr sangat , maybe saya baru 3weeks skrng ni

biasa 8weeks keatas bru nmpk. nnt sis tggu lg 2weeks then repeat scan. kalau scan kt atas xnmpk blh request untk scan tvs. slagi takdek bleeding in shaa Allah xada apa2, doa yg baik2

2mo ago

saya pegi swasta semalam , tapi baca ramai kata normal 7w tak nampak apa apa lagi

Doctor dh scan tvs dri bwah ke? Klu ya spatutnya dh nmpk kdudukn kantung.. klu scan atas je mmg x nmpk lg.. xpe tgk cmne dkt hosptal.. h

2mo ago

belum lagii , sis ada experience tvs tak and cost dia berapa ye selalu ?