Putus susu

Ada tak tips bagi anak putus susu. Anak sulung umur 2 tahun, sekarang saya mengandung 3 bulan lebih. Please share tips untuk putus kan susu.

1 Balas

boleh mula dengan kurangkan kekerapan. kalau sebelum ni menyusu 4x sehari, kurangkan lah ke 2-3x. kalau ada biasakan anak dengan mengempeng, kena ubah. mungkin boleh suruh ayahnya yang tidurkan. kalau anak menangis, ianya respons yang normal sebab dia takdapat apa yang dia nak... banyakkan berkongsi bercerita dengan anak, kenapa dia takboleh menyusu dah.