Berat naik mendadak after cucuk depo? 😢

ada tak sesiapa yang ada pengalaman cucuk depo ni? ni dah kali ke2 cucuk, time checkup anak aritu saja laa try timang berat sendiri sebab perasan dah badan rasa berat semacam je pastu bila pakai baju yang biasa pakai tu dah nampak bentuk badan. tak pernah seumur hayat cecah 3 angka. paling berat pun 90+ tu pun time pregnant. sekali check allahu 3 angka wehh 😭 rasa nak nangis dah time tu. ingatkan bulan puasa ni dapat laa turun balik berat sebelum pregnant dulu tapi lain yang diharap lain yang jadi. hilang dah mood raya tahun ni 😭😭 ibu-ibu yang cucuk depo ada tak tips turunkan berat badan ni rasa macam pregnant lagi pun ada ni. jangankan dukung anak, nak bawak diri sendiri pun mengah jugak kadang tu 😭😭#pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

doctor sye masa bersalin hari tu dh pesan awl2. kalau kite ni montel2 comel2, jgn sesekali amek depo. sbb depo akan buat kite tambah berat berganda2. depo ni sesuai utk org kecik molek je. atleast kalau berat dia naik pon, xde mslh. xde la sampai mcm kite2 yg comel2 nii, sampai kena pakai size 4xl 5xl. sbb berat nak turun bukan senang. try la buat diet if ke suku2 separuh ke. eat clean ke.

1y ago

thanks sis. akan diusahakan duk mencari tips je sekarang, kumpul tips dulu btw thanks again ya sis

Tiada pengalaman.. Apa2 pun selain sebab berubah hormon sbb pengambilan apa jenis perancang, jaga pemakanan dan bersenam dan gaya hidup juga mempengaruhi berat badan kita