TAK MABUK DARI AWAL 3 WEEKS SAMPAI 11 WEEKS

Ada tak sesiapa macam saya yang kekal bertenaga sampai kadang lupa diri ni pregnant hahaha Alhamdulillah, tak ada mabuk teruk, loya bau makanan, bau suami, pening pening semua tak ada. Semoga mommies semua sihat sehingga berjuang melahirkan baby :)

12 Balas

Untungnya mommy.. alhamdullillah.. sy ni dr prut 5weeks smpai dh alahan truk sampai xboleh kerja.. 3 kali jugk pitam dekat tmpat kja.. muntah tu 2 3 kli. Tp mloya tu rsa cm ad jee slgi xpejam mata.. hihihihi.. dgn tiba2 prut msuk angin pning bau masakkn. Rsa giveup kdg2 ngis dkt husband rsa mcm dh xkuat😅😅.. smpai skrg dh 10weeks masih rasa yg sama.. pjj pulak. Xthu nk nges dkt sape🤭🤭🤭

2y ago

saya dengan suami pun ldr juga. husband kerja Singapore kadang balik sehari je hahaha pastu hari hari lain pepandai lah bawa diri. nasib baik rumah family sendiri dekat. be strong mommy. if nak meluan cari bff or spend time dengan dorang. makan vit c untuk boost energy

wah syukur lah sis tak alami alahan .. sy dr awal 7 minggu sampai 11 minggu alahan teruk tambah lagi musim durian hujung tahun ni .. family pulak ntah tiap kali masak perlu letak bawang pulak dlm masakan masak air pun letak bawang kalau boleh 😅😅 skrg alahan dah ok sikit cuma selesema yang menyerang. . 12minggu 3 hari dah

2y ago

macam macam alahan ye kita baca daro comments awak semua. kejap je dah 12 weeks an tup tup bersalin. dah masuk trimester 2 nanti InsyaAllah alahan kurang. take care sis

Sy sis. Lansung xde alahan dari upt double line sampai skrg 10w++😊alhamdulillah Allah permudahkan. Kdg2 risau jgk tp bila scan baby sihat. Semoga kandungan kite sihat sempurna sampai dilahirkan dan membesar jadi ank yg soleh dan solehah. Aamiin🤲🏻

2y ago

amin ya allah. yang penting jaga makan, minum. take care. semoga urusan awak bersalin nanti dipermudah

alhamdulillah kalau takde alahan sis..sy kalau boleh tak nak ada alahan😅 asyik loya, bau org masak pun tak boleh, byk makanan sy tak boleh terima 🥺 buat keje sikit,cepat letih.moga cpt berlalu alahan ni..skrg baru 8 minggu

Syukur awk tiada alahan. Sy awl2 pregnant rsa mual tekak pahit. kurg selera makan, emosi pun kdg turun naik. mohon doa semua supaya sy dan kandungan tetap sihat. moga dipermudahkan urusan kehamilan dan bersalin semua ibu2 ya.

wahh,, syukur Alhamdulillah sis xda alahan time pregnant..ada ibu² lain t'masuk sy sendiri hari² kuatkan semangat tabahkan hati melayan alahan,,n hari² t'tanya² bilakah semua alahan nie berakhir..🥹

2y ago

semoga awak sentiasa kuat ye. semangat untuk baby :) kita doakan awak dan baby sentiasa sihat

Wahhhh you’re so lucky mummy! Saya masa pregnant dulu takleh tengok makanan texture macam mayo (rasa geli tekak), cepat mual dan cepat penat. Congrats on your pregnancy juga! Semoga sihat selalu

2y ago

thank youu sis. tak sangka juga kita active je hahaha semoga mommies dekat luar sana sentiasa strongg

saya masa 4-6w mcm tu juga..mkn berselera je..badan pn rasa segar..tapi masuk je 7w, on off muntah, kepala pening, bdn pn kejap panas kejap x..semoga xberpanjangan la semua ni..hehehe

2y ago

kan..masa anak 1st haritu mmg dari 4w smpai 5m melayan mabuk..tapi demi anak, relakan aje 🤭

Alhamdulillah tkde alahan loya apa2 saya sampai muntah kuning .jgn diminta sis .janji sis n kandungan sihat2 je . Skg saya dh kurang muntah cuma mual je truk

2y ago

alhamdulillah first experience semua okay.

saya sis hahaha 😂 aktif lagi cuma kalau baring susah bangun sbb sakit pinggul

2y ago

hahahaha ye tula.. cuma selagi perot tk nampak tak rase diri tgh ade isi... sedar diri bile saket dtg je.. hahaha