Mabuk,loya dan pening sentiasa

5minggu x berasa sangat mabuk tp skrang dh masuk 9minggu Mula merasa mabuk yang teruk,anak2 sebelum ni suami yang dapat...tak sangka sampai tak larat lembik badan.. Saya surirumah tangga tambah ngasuh sorang anak orang mjur budak tu 4tahun dh paham n tahu bila ckp sy tak larat..anak saya umur 6 tahun dh pandai ambik uruskan diri,nk apa2 mkanan ambik sdri n tlg sy uruskan ank ngasuh (dh mcm adik dia).. ajak main sma2 jgn sepahkn rumah sbb sy tak sihat...saya xde plk rasa nk mkn benda2 msam.. # setiap kali makan pasti akan muntah semula semua makanan # # kerap pening dan loya # • ada tak cara nak atasi msalah saya tu??

3 Balas

xde cara mummy. mmg kena hadap je. boleh cuba mkn ubat tahan muntah tp sllu x jln pun. n kena byk rehat. just kwna keep mkn n minum wpun sikit or kluar balik sbb mummy pun mst tahu kan x mkn x minum mmg kena admit hosp sbb takut dehydrate

Minta ubat tahan loya dengan klinik. Saya dah 2x mengandung minta ubat tahan loya (metoclopramide) sebab memang jenis morning sickness sampai beberapa bulan. 😅 Memang tak larat sampai lembik sebab loya dengan kebanyakan makanan.

Boleh kurangkan mual dengan makan tembikai