HERNIA UMBILICAL

Ada tak sesiapa baby nya kena hernia. Pusat baby x masuk ke dalam. Apa yang mommies buat ye? baby dh nak masuk 6bulan. Mcm2 saya dh try since lahir selalu tungku, pastu dh try tepek duit syiling kat situ.. bila bdiri nampak la ketara bila dia baring flat je pusat tu. Ada x cara lain selain operate. #hernia #baby

6 Balas

sy waktu urut perut baby, guna ibu jari tekan sambil pusingkan jari kat pusat tu pelan2 ke dalam then letak duit syiling. sambil tu baca2 la skit, selawat ke apa... alhamdulillah ok dlm 2 bulan ambik masa~

kalau sya lpas mndi kita kn kena sapu ubat yng hospital bkalkan utk pusat bby smbil2 sapu ubat tu guna cotton ball smbil2 la tekan2 tpi jgn kuat sngat..anyway sya masi brpantng 36 hari..

cre sy,tuam pkai daun sireh/daun mengkudu..smbil tuam,smbil tekankn kedalam..alhmdulillah pusat ank sy dh ok dh skrg. bhya klu tk ikhtiar...suruh suami cri daun mengkudu/sireh ye .

Minta pendapat doktor. Jgn ikut ckp org biasa. Dr belajar bertahun-tahun perubatan. Org biasa x pernah bljr perubatan walaupun sehari jd lebih baik dgr ckp Dr.

tuam kan