Pedih ulu hati

Ada tak petua nak hilangkan pedih ulu hati ? Saya setiap kali nak tido mesti kena sendawa bergas tu . Kdg rasa pedas , tak kan tiap mlm kena mkn ubt ulu hati kOt 😭 #firstbaby #ingintahu #34w5d

1 Balas

mcm sy, masa prgnant yg sulung dlu slalu pedih ulu hati mcm sis. sendawa bergas/pedas semua tuu. and ada simptom2 lain lg. doc kata gerd. petua dia, jgn bg perut kosong. mkn sikit tapi kerap. then byk benda yg kena pantang makan yg boleh mnyebabkan rasa mcm tu. coklat, kafein, pedas, masam

1y ago

Tu laa , sakit betul 😫 saya tak mkn yg mcm sis ckp tu . Tp tu laa , tiap kali baring terus jd . Kdg sampai takut nak tido 🫣