nak petua untuk gastrik angin

ada tak petua hilangkan gastrik ? saya selalu jd sesak nafas,, bru ni dh p hosp doc bg ubt dgn cucuk lengan .. nie jd jugak xselesa dibuatnya. 😭 #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

1st tri ya? saya pun mcm tu. Xde cara selain dri kerapkan makan dan makan ikut waktu. Makan 6 kali sehari. 3 meal utama (sarapan jam 8, mkn tgh hari jam 12 dan mkn malam jam 8) in between kene mkn juga (jam 10, jam 4 dan supper slps dinner) usually in between ni mkn yg ringan2 mcm buah, kekacang, roti, keledek rebus, dll. Buat masa skrg elakkan mkn pedas. Bykkan mkn yg berakali. Blh google apa mknn yg berakali. Jgn biar perut kosong dan mkn sblm rasa lapar.

2y ago

klau utk 30w pulak sis ? 😢 sya ni skrg jam dah nak dekat 12 tgh mlm susah nak tdo sbb gastric ..kalau baring trus je rasa sesak dada ..dari td asyik sendawa 😢 gaviscon dh mnum ..bnda manis utk hilangkan gastric dh mkn . langsung tak berlapar ..tp gastric ada 😢 ke normal je sbb dh 3rd trimester?