Baby 8 bulan kurang makan dan menyusu

Ada tak para mommy yg ada masalah baby 8 bulan kurang makan dengan menyusu. Tadi pergi kk nurse agak risau sebb perkembangan bayi saya semua border sahaja. Ada tips tak para mommy #seriusnanya #firstmom #bantusharing #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Cuba pelbagaikan aktiviti termasuk bermain dan explore dengan makanan. Sambil main, sambil biarkan baby suap makanan. Buat finger food, yoghurt, buah buahan. Paling penting sekali untuk tarik minat baby, jauhkan gadjet, tv atau mainan. Supaya baby lebih focus terhadap makanan. Routine makan juga harus tetap, breakfast - lunch - snack - dinner.