Overdue

Ada tak mummy di sini overdue? Blh share pengalaman tak? Saya dh overdue 1hari..smpai sekarang msh blm trn tanda nak bersalin.. cuma ngilu2 di ari2,prut kdng2 mngeras & sering kencing wlupn sdikit.. #1stbaby

2 Balas

Saya overdue 3 hari, pagi tu ada appoinment dengan doc kk, doc scan baby and baby ok je. Doc bagi appoinment lg, kalau tak x bersalin lagi dalam masa 4 hari lagi, doc suruh serah diri je ke hospital,pukul 4 pagi esoknye tiba-tiba tersedar dari tidur rasa basah je kat bawah, tp tak banyak, air ketuban leaking sikit dah, terus ke hospital. Doc check bukaan baru 1cm, tapi disebabkan saya dah overdue dan air ketuban dah leaking doc terus masukkan saya ke ward. Start dari pagi tu pakai pad sebab dah start leaking. Pukul 6 ptg dah masok labour room kena induce sbb doc takot baby distress. Contrsction dah makin sakit dan kerap, Tunggu sampai pkul 4.30, bukaan maintain 4cm, doc decide saya kena czer sbb dah 24 jam air ketuban leaking dan takot baby distress kat dalam sbb air ketuban makin sikit. Pkul 8.09pagi lahirlah puteri saya secara czer. Alhamdulillah semua selamat. Hari ni dah 50 hari 😁

Sy tahun lps overdue.. 41w brsslin.. Serah diri utk induce. Masuk ubt kol7.. Kol4 brsalinm. Rzki dpt nrml.. Ank sulung czer.. Ank kdua mgkin sng sbb dh ad laluan.. Gpn bby dh terlbh due.. Hehe