Leaking air ketuban

Ada tak mummies yg ada pengalaman leaking air ketuban? Bukan pecah yg byk terus. Pagi tadi saya mandi sambil hembus hingus, tiba2 rasa ada air jernih mengalir keluar. Bila saya ambil tisu lap, ada mcm bau tapi bukan hancing. Kemudian saya pakai pad, dah tak ada apa keluar dah. Saya rasa sebenarnya saya terkucil kencing je. Aduh confuse lah.#pleasehelp #firstbaby #37weeeks

8 Balas

Saya 🙋🏻‍♀️Masa tu kat office. Saya duduk saja tiba2 rasa macam ada air keluar. Bukan terkencing sebab air tu auto keluar so saya ingat keputihan. Saya buat tak tahu. Then 30min lepas tu, keluar lagi. Saya pergi toilet nampak wet spot kat panty (tak pakai pantyliner). Odorless and colorless. Sah tu air ketuban leaking 😅 Balik kerja terus siap2 pergi hospital. Sampai emergency, check bukaan dah 4cm😅 Alhamdulillah bersalin tepat 37 weeks. Awak pantau dulu. Kalau ada keluar lagi untk hari ni, pergi hospital ya. Biar doktor buat pemeriksaan lanjut. For info, ciri2 air ketuban - Odorless - Colorless - Mengalir dengan sendiri (effortlessly), tak perlu meneran macam nak kencing.