Leaking air ketuban

Ada tak mummies yg ada pengalaman leaking air ketuban? Bukan pecah yg byk terus. Pagi tadi saya mandi sambil hembus hingus, tiba2 rasa ada air jernih mengalir keluar. Bila saya ambil tisu lap, ada mcm bau tapi bukan hancing. Kemudian saya pakai pad, dah tak ada apa keluar dah. Saya rasa sebenarnya saya terkucil kencing je. Aduh confuse lah.#pleasehelp #firstbaby #37weeeks

8 Balas

Saya 🙋🏻‍♀️Masa tu kat office. Saya duduk saja tiba2 rasa macam ada air keluar. Bukan terkencing sebab air tu auto keluar so saya ingat keputihan. Saya buat tak tahu. Then 30min lepas tu, keluar lagi. Saya pergi toilet nampak wet spot kat panty (tak pakai pantyliner). Odorless and colorless. Sah tu air ketuban leaking 😅 Balik kerja terus siap2 pergi hospital. Sampai emergency, check bukaan dah 4cm😅 Alhamdulillah bersalin tepat 37 weeks. Awak pantau dulu. Kalau ada keluar lagi untk hari ni, pergi hospital ya. Biar doktor buat pemeriksaan lanjut. For info, ciri2 air ketuban - Odorless - Colorless - Mengalir dengan sendiri (effortlessly), tak perlu meneran macam nak kencing.

sy pun penah kena macam sis masa 28w. bila bau xde bau hancing pun. risau ingatkan ketuban. tapi pantau baby gerak ok je so sy tak jadi gi hospital. minggu depan nye tu memang ade regular check up ngan doc check air ketuban ok je. skang dah 38w. sampai skarang sy masih terfikir air ape aritu tu. sebab xberbau hancing pun. sy anggap sy terkucil jela tu kot 😅

sy 35w3d leaking air ketuban, mcm air paip. terus dtg hospital. ada lendir tkde darah. checkup bukaan 2cm. kena cucuk dexa, em sakit gak dexa tp 5min je. pastu kena makan ubat antibiotic. scan berat baby 2.6kg normal. harapnya dh buka 2cm tu, terus buka dgn sendiri jela. tkyah induce. skrg warded. semoga dipermudah urusan bersalin mommies semua! #firstmom

Saya bersalin sebab leaking air ketuban. Saya try pakai pad nk confirmkan sebab masa saya pun confius air kencing ke air ketuban. Bila confirm air ketuban yg leaking terus pegi hospital and kene marah🤣 sebab baby risiko kene jangkitan. So lepas tu beranak

5mo ago

Leaking kat umah 1 hari, pastu masuk hospital dalam pukul 6ptg gitu lepas check keadaan baby apa semua. Start sakit pukul 2 pagi, beranak pukul 2:20 ptg beranak. Tpi saya tak berani jamin sebab saya patutnya bersalin hospital kat jb. Hospital jb soh induce sebab takde bukaan tp air ketuban dah leaking. Tp Saya request tok balik bersalin hospital kat kampung, hospital kat kampung diaorg tk induce diaorg on antibiotics untuk makesure baby tak kene jangkitan sampai saya sakit beranak sendiri.

nak dekat bersalin mmg akan kerap ad discharge sis. pakai pad untuk pantau ad kluar lg x

klu pkai pad xkeluar apa means terkucil saja.

sama jugakk ' confuse

. t