Merancang untuk balik bersalin kat negeri lain.

Hi, ada tak mommy2 yang balik kampung untuk bersalin nnt? kandungan berapa weeks ya mummy balik? saya due 9/9.. hari sabtu ni usia kandungan 32weeks. nak balik dari banting selangor to mersing,johor #firstbaby #ingintahu

7 Balas

sy ingt 36w bru nk balik.. mls nk balik kg awal sbb klinik kk kt kg lama sngt tunggu turn check up... tdi sy check up 30w tanya nurse bila boleh balik kg.. dia ckp sbb awak takda masalah so bila² je boleh balik.. kalau awak takda masalah jugak rasanya boleh balik bila² masa jgk.. lagi baik tnya nurse yg jaga awak sbb dia lebih tahu hal check up awak☺️☺️ sy anak 2nd dh sbb tu mls nk balik kg awal hahaha.. sbb anak 1st dlu balik kg msa 32w sudahnya 41w bru bersalin.. sbb baby x nak keluar🤣🤣

sy Pon plan nak balik bersalin di kampung. due 8.9 ni. hritu dh Tanya nurse dia ckp bila2 je boleh balik tapi sy rasa mybe dlm tgh bulan 8 kut sy balik. masa 36/37week. kalau balik awl sgt, kesian plk suami tinggal lama.org ckp Anak 1st selalu Nye lambat sikit keluar. huhu harap2 baby xbuat surprise keluar awl lah😂

kalau saya plannya masa 37week baru nk balik kampung(kedah) bersalin kat sana..sbb last scan di kk(perak) masa 36week..time tu nak request kat Dr kk untuk refer ke hospital kat kedah tu..tapi tak pasti laa kalau baby kluar awal tu😅😅 saya ni 1st baby jugak

saya 6/9 , saya ada tanya nurse bila boleh balik dia kata bila-2 masa jadi masa kandungan saya 34 saya balik insyaAllah atau 35 week kira-2 awal bulan 8 macam tu sebab kalau nak balik nak dekat due date takut tak larat

Saya due 1/9 ni, cadang balik tengah bulan 8 dalam 37week mcm tu and smbung checkup kk dekat kg. Kalau takut beranak awal prepare je beg dlm kereta siap2 standby sbb 37w dh full term

due kita sama ...sy balik kampung 9/8 dari Selangor ke Kelantan ❤️ semoga permudahkan segala urusan kita semua amin..☺️

Saya 8/9. Saya balik awal first week bulan 8. Boleh lah kemas sikit2 apa yg patut dekat kg sebelum due