Period tak datang even anak dh nak masuk 4 bulan

Hi, ada tak mommy2 pernah macam saya? Sy dh hbis pantang, anak pun dh 3bulan 17hari tapi period saya masih tak datang.. darah nifas hritu pun tak banyak dalam 3minggu je tu pun pad tak penuh. Risau sbb sy tak nak ambik perancang sbb dh pernah ambik pil, depo, badan and period jadi kacau. At last preggy lagi. Masih belum bersama suami lagi sbb takut lekat. Malas nak tanya misi nanti dorg akan syorkan perancang .

2 Balas

Exclusive BF mom normal untuk tak datang bulan up to 2 years. Kenapa 2 years? Sebab after 2 years perlu wean off. Misal kata after 2 years tak datang, perlu jumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut. Saya BF mom dan rancang sendiri. Datang bulan selepas 7 bulan bersalin.

depends on hormon. awak fully bf kan anak ke? sy fully bf, sy datang period masa anak 6bulan. sy terus on pil perancang.