susu novalac AR

ada tak mommy2 kat sini tau cara bancuh susu AR ni utk larut macam mana? sbb saya try bancuh dgn air panas full then kacau dgn sudu jadi berketul. campur dgn air biasa pun tetap berketul taktau nak buat mcm mana bagi larut. takut anak tak dapat cukup nutrien susu tu #pleasehelp #ingintahu #firstmom

2 Balas

Mana2 susu formula nie awak kena bancuh dgn air suhu biasa dahulu. Bila susu dah habis larut kesemuanye, x de ketul2, baru campur air panas sikit2 sampai rasa anak okay dgn kepanasan tu. Susu formula biasanye ada prebiotic & prebiotic.. Bacteria baik. Kalau awak bancuh susu guna air panas tu, susu mmg akan rosak.

4mo ago

Betul 70C masih panas

sye x gne susu tu.. tp slalu sye bncuh gne air suam2 kuku je..