Perangai nak masuk 2nd tm ke ni?

Ada tak mommy yang tengah hadap situasi macam saya? Minta husband tolong buat kerja rumah, tapi tetiba diri sendiri nak take over. Tak tahu kenapaaaa, padahal husband ok je nak tolong, entah kenapa diri ni macam ocd pun ada juga. Saya di diagnos MDD je takde pula sakit mental lain. Help mommy kesiannnn husband sebab dia ingat kita marah kan dia 😭 Macam mana eh nak kawal? Kadang stress dengan diri sendiri. Hm #bantujawab

2 Balas

relax sis. rehat, tengok tv, tidur... Saya pun mmg rehat habis dari awal pregnant , semua kerja DLM rumah suami YG buat, masak pun dia, cuci, lipat baju, semua lah. haha. Saya kerja nya tidur & mabuk2 muntah je. huhu

Dah minta suami tolong tu, puan duduk je dlm bilik tonton atau baca buku apa yg puan suka, atau bersenam ke. Jngn kacau suami.

1mo ago

itulah yang kita cuba buat. tapi otak takboleh duduk diam huhu